به طور کلی اگر یک مایع در دمای اشباع باشد میزان انحلال گاز در آن صفر خواهد بود. همچنین در صورت جوشش مایع این نظریه را می توان به طور قطعی به کار برد.
در یک واحد دی اریتور در قسمت هد یا برجک آن با به اصطلاح شکستن ذرات آب و تبدیل آن به قطرات کوچک و عبور این قطرات از فضای بخار داغ به هدف ذکر شده برای گرمایش آب و حذف اکسیژن از آن دست خواهیم یافت.
این عمل سبب ایجاد سطح تبادل حرارت بسیار بالا بین قطرات آب و بخار شده و دمای آن را به سرعت به دمای اشباع می رساند.
بنابر این با عملیات ذکر شده گازهای نامحلول در آب زدوده شده و همراه با بخار اضافی به محیط تخلیه می شوند (مخلوط هوا و گازهای درون آب در دمایی پایین تر از دمای اشباع بوده و به صورت ترمواستاتیکی تخلیه خواهند شد).
در پایان آب هوا زدایی شده به مخزن ذخیره منتقل شده و آماده ارسال به درون دیگ می شود (یک لایه از بخار سطح آب ذخیره شده در مخزن را تحت پوشش قرار داده تا از عدم جذب دوباره هوا به آب اطمینان حاصل شود).
آب ورودی برای رسیدن به حداکثر نسبت سطح تبادل حرارتی به دبی جرمی باید بصورت قطرات ریز و سبک به سمت پایین جاری شود.
بنابراین توجه به این نکتهخ ضروری است که افزایش دمای آب و حذف گازهای نامحلول از آن باید در مدت زمان اندکی که در هد یا برجک دی اریتور قرار دارد باید انجام پذیرد زیرا که تمامی عملیات تبدیل به قطرات ریز و سبک و مکانیزم انتقال حراردت در برجک دی اریتور تعبیه شده است.
روش های مختلفی برای توزیع آب در دی اریتورها موجود است که معایب و مزایای دو نوع از متداول ترین آن ها در جدول زیر آورده شده است .
اصلاعات ذکر شده در این مقاله آموزشی بر طبق استاندارد های به کارگیری شده در طراحی و ساخت انواع دی اریتورها در واحد فنی و مهندسی شرکت صنایع پاک فن بخار جمع آوری شده و ممکن است بنا به تغییر ظرفیت و به کارگیری روش های دیکر در ساخت این نوع از تجهیزات توسط شرکت های دیگر تغییراتی به وجود آید.
تعادل حرارتی در دی اریتور به گونه ای است که سبب افزایش دمای آب ورودی تا 20 درجه سانتیگراد خواهد شد.
تعادل حرارتی در دی اریتور به گونه ای است که سبب افزایش دمای آب ورودی تا 20 درجه سانتیگراد خواهد شد.
3 دیدگاه ها
مطالب سایت عالیه
ممنون از شما